.
صفحه اصلي آرشيو جستجو پيوند ها تماس با ما
 
آخرین عناوین
طرح تحول اقتصادي از زبان رئيس جمهور
اكنون دادن يك تسهيلات 50 ميليوني با دادن تسهيلات 50 ميلياردي هيچ فرقي ندارد و ضمن اينكه اين پرداخت‌ها انحصاري است. دولت در حال طراحي است تا به اين ساختار نظم بدهد تا وزرا و مسئولان اقتصادي و بانكي درست بتوانند مديريت كنند. بايد عقود اسلامي دقيق انجام شود و اين كار با خلوت شدن كار بانك‌ها مقدور خواهد بود...
طرح تحول اقتصادي از زبان رئيس جمهور

رئيس جمهور با حضور در گفت‌وگوي زنده تلويزيوني به تشريح طرح تحول اقتصادي پرداخت.


به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، محمود احمدي‌نژاد رئيس جمهور امشب در گفت‌وگوي زنده تلويزيوني براي تشريح طرح تحول اقتصادي، با تبريك ايام ميلاد حضرت زهرا (س) و ميلاد امام خميني (ره) به مردم ايران گفت: شروع يك مجاهدت عظيم و تحولي از اين شب مبارك برقرار شده كه شب خير كثير و شب همه خوبي‌ها است از خدا مي‌خواهم ما را در پيشبرد آرمان‌هاي بلند انقلابي كمك كند.
وي گفت: وقتي به سيماي اقتصاد ايران در 50 سال اخير به خصوص در 3 دهه اخير نگاه مي‌كنيم، 2 موضوع متفاوت و گاه متناقض را مي‌بينيم. يك تصوير، تصوير خدمات عظيمي است كه بعد از انقلاب انجام شده و ديگري ايران يك كشور خرابه بود و علم و تجارت و همه اوضاع كشور در حالت انزوا بود. ما را به حساب نمي‌آوردند، اما در طول اين 30 سال، ملت ايران در سايه انقلاب خدماتي انجام داد و سازندگي گسترده انجام شد.
احمدي‌نژاد افزود: در دوران اسلام و بعد در دوران صفويه هم خدمات زيادي انجام شده بود و البته در آن دوره مناطق مختلف كارهاي خودشان را انجام مي‌دادند و دولت زياد وارد جزئيات نمي‌شد.
رئيس جمهور تصريح كرد: ‌بعد از انقلاب اسلامي در عرصه صنعت و كشاورزي پيشرفت چشمگيري شد اين در حالي است كه اين بخش ها رو به نابودي بود، اما حتي امسال كه خشكسالي است، كشاورزي خدمات زيادي دارد.
وي گفت:‌ در علوم و فناوري هم پيشرفت‌هاي چشمگيري داشتيم، حتي در بحث هوا فضا، موشك كاوشكر فرستاديم و موشك ارسال ماهواره و خود ماهواره هم آماده است و خواهيم فرستاد.
احمدي‌نژاد بيان داشت: در كل در بخش‌هاي مختلف حركتي روبه‌جلو و سازنده بود، اما رشد سازندگي كنوني و آهنگ پيشرفت علي‌رغم همه مشكلات، شايسته سرزمين ايران نيست.
وي افزود: استعدادهاي فراواني در نقاط مختلف كشور وجود دارد، چون همه جاي كشور را ديده و در مورد آن مطالعه كرده‌ام و به لطف خدا جوشش استعدادهاي مادي و معنوي در كشور ما وجود دارد.
رئيس جمهور در ادامه گفت‌وگوي زنده تلويزيوني خود گفت: كارهاي زيادي در طول انقلاب انجام شده است، اما خروجي چيزي نيست كه شايسته ملت ايران باشد و مشكلاتي در كارهاي اقتصادي كشور وجود دارد كه بعضي از آن‌ها مزمن است. دولت اين مسائل را 2 سال بررسي و ريشه‌يابي كرد تا ابتدا تصوير روشني از اشكالات داشته و جمع‌بندي داشته باشيم.
وي افزود: يكي از اين مشكلات و تنگناها عدم وجود رشد اقتصادي متناسب با اين ظرفيت‌ها است.
احمدي‌نژاد گفت: واقعاً اجزاي دولت خيلي زحمت مي‌كشند، اما باز مي‌بينيم رشد اقتصادي ما نوساني است و روشن نيست و با يك نوسان، متزلزل مي‌شود و اين رشدي كه ما مي‌خواهيم نيست.
وي افزود: بايد در سرمايه‌گذاري رشد بالاي 8 درصد را تجربه كنيم. در سال‌هاي 84- 6/5 درصد، 85- 8/6 درصد و الان 8/7 درصد رشد داشتيم، اما كشور نوسانات شديد دارد و البته در حقيقت با برخي مسايل داريم سرمايه‌فروشي مي‌كنيم.
احمدي‌نژاد در ادامه بيان داشت: همين مقدار رشد هم نامتوازن است و همه جاي كشور با هم متوازن رشد نمي‌كند.
وي با بيان اينكه مشكل دوم كشور كه هميشه بوده، مشكل بيكاري است، گفت: 40 سال است اين مشكل وجود دارد، در 10 سال اخير هميشه نرخ بيكاري ما 2 رقمي بوده و شايد فقط در مقاطعي كوتاه يك رقمي شده و باز دو رقمي شده است.
احمدي نژاد گفت: پس نيروهاي جوان آماده كار از فرصت لازم براي كار برخودار نيستند. سال گذشته به كمتر از 11 درصد رسيديم، اما تاكنون اين نرخ هميشه 2 رقمي بوده است.
رئيس جمهور در ادامه گفت: ‌مشكل سوم كه همه لمس مي‌كنيم، تورم است كه سال‌هاست، سابقه دارد. نوسان داشته اما هميشه تورم 2 رقمي داشتيم، تلاش و سرمايه‌گذاري فراوان براي تك‌رقمي شدن كرديم، اما خروجي در سيستم آن چيزي نيست كه ما مي‌خواهيم.
رئيس جمهور گفت: ريشه اصلي تورم در اتكا به منابع نفتي است. از روز اول انقلاب، قطع وابستگي به نفت از آرزوها بود كه در اين دولت اين امر از حدود 80 درصد به 50 درصد رسيد.
وي تورم جهاني، تبديل درآمد نفتي به ارز، خلق پول و تخصيص منابع بانكي در كنار سوداگري را از عوامل تورم دانست و ادامه داد: اگر اين‌ها اصلاح نشود، ‌تورم همچنان خواهد بود. تورم از عوامل اصلي فاصله طبقاتي است و داراها داراتر و ندارها ندارتر مي‌شوند. فرض كنيد براي ساختن يك سد، يك بودجه‌اي در نظر گرفته مي‌شود اما وقتي زمان ساخت آن طول بكشد، هر سال بودجه بيشتري مي‌خواهد و اين تخصيص بودجه، زندگي مردم و برنامه‌ريزي‌ها را مختل مي‌‌كند.
احمدي‌نژاد خاطر نشان كرد: همچنين بيشترين مصرف انرژي در كشور ماست و براي كاري كه انجام داده‌ايم، نتيجه لازم را نمي‌گيريم. اسراف و اتلاف منابع هم وجود دارد، در حالي كه فرهنگ مردم ما فرهنگ صرفه‌جويي بوده است. الان ببينيد در آب چقدر اسراف صورت مي‌گيرد، در حالي كه در كشاورزي با سيستم مجهز مي‌توان صرفه‌جويي گسترده‌اي انجام شود. البته مردم اين را درك مي‌كنند و تلف شدن منابع برايشان محسوس است.
وي افزود: فاصله طبقاتي نيز بسيار مشهود بود و از آرمان‌هاي انقلاب اين بود كه اين رفع شود، ناراحتي ما اين نيست كه چرا عده‌اي برخوردار هستند، ما مي‌خواهيم همه برخوردار باشند. بعد از انقلاب فاصله كمتر شد، اما فاصله دهك اول با دهم 15 برابر است. ما يك خانواده هستيم مگر مي‌شود يكي 15 برابر ديگري مصرف كند. بايد اين فاصله‌ها رفع شود و كارهايي از جمله سهام عدالت و پرداخت پلكاني انجام شد، اما كارهاي زيربنايي نياز است.
وي با طرح اين سئوال كه چرا نمي‌توان تورم را مهار، رشد اقتصادي را افزايش و فاصله طبقاتي را كم كرد؟ گفت: يكي از علت‌ها، بهره‌وري پايين است و بايد فكري براي آن كرد. براي اين كار نظام بهره‌وري را باز تعريف كرديم و اين بايد تبديل به فرهنگ شود. در صنعت هم مي‌توان با مصرف كمتر، توليد بيشتر داشت. مديران اقتصادي بايد هدف‌هاي معين را تعريف و فاصله‌ها را پر كنند و از صنعت حمايت كنند و مزيت‌هاي نسبي كشور را فعال كنند. يارانه‌ها بايد هدفمند باشد، يارانه‌ها در حال توزيع عمومي است، ولي الان هدف معيني ندارد.
محمود احمدي‌نژاد در ادامه گفت‌وگوي زنده تلويزيوني اظهار داشت: استفاده اقشار ضعيف از يارانه‌ها كم است. 70 درصد مجموعه يارانه‌ها فقط توسط 3 دهك جذب مي‌شود و سيستم يارانه‌دهي بيمار است، در حالي كه بايد عادلانه و هدفمند توزيع شود و محرومين يارانه بيشتري دريافت كنند.
وي با بيان اين كه يارانه دادن كلي، در اقتصاد ما تبعات منفي داشته است و اين ما را به جايي نمي‌رساند، خاطر نشان كرد: بايد به اقشار ضعيف، توليدگران روستاها، صنعت كشور، كشاورزان، بهداشت و آموزش سهم بيشتري بدهيم. در يارانه‌ها فقط در بخش فرآورده‌هاي نفتي، به قيمت 90 دلار، اكنون بيش از 90 هزار ميليارد تومان در حال يارانه دادن هستيم. اين مبلغ مي‌تواند فقر و بيكاري را ريشه‌كن كند، اما مي‌بينيم اين مشكلات سرجاي خودش است و يارانه از حالت يك ابزار مفيد خارج شده است.
رييس جمهور با اشاره به اين كه ما مخالف مصرف نيستيم، بلكه مي‌خواهيم مردم ما در بالاترين سطح رفاه باشند، تصريح كرد: اقتصاد ما بايد رقابت كند و جاي خود را در جهان پيدا كند و ثروت بياورد. به برخي صنايع تقريباً گاز رايگان مي‌دهيم و مي‌گوييم رقابت كن، مي‌گويد نمي‌توانم، چون يارانه دريافت مي‌كند. در حقيقت يارانه‌ها در جهت عكس هدف اصلي در حال اثرگذاري است و به محرومين فشار مي‌آورد، در حالي كه يارانه‌ بايد آرامش دهد و در جهت عدالت باشد و استعدادها را رشد دهد.
احمدي نژاد بيان داشت: جالب است كه سهم يارانه‌ها علي‌رغم افزايش قيمت انرژي، روند تصاعدي دارد، پس بايد در نقطه‌اي اين موضوع را هدفمند كنيم. به زودي مركز آمار ايران اطلاعيه مي‌دهد و در مرداد متقاضيان يارانه فرم پر مي‌كنند.
وي ادامه داد: دولت فكر كرده تا بيشترين بهره‌وري را در يارانه‌ انجام دهيم و حق به حقدار برسد.
رئيس جمهور اظهار داشت: يكي ديگر از نابساماني‌ها در بخش مالياتي است. اكنون مالياتي كه جمع‌آوري مي‌شود، نه متوازن و نه به مقدار كافي است. در بسياري از كشورها ميزان ماليات بيش از 20 درصد توليد ناخالص داخلي است در حالي كه ما 7 درصد هستيم. بسياري از بخش‌ها هم ماليات نمي‌دهند و حتي در بسياري بخش‌ها ماليات تعريف نشده در حالي كه بايد براي توزيع عادلانه منابع استفاده شود.
احمدي‌نژاد گفت: ساختار درستي براي ثبت فعاليت‌هاي اقتصادي درست نشده تا همه به‌درستي ماليات دهند. دولت نظامي جامع را طراحي كرده تا با سيستم دريافت ماليات خودكار، كه حق مردم است، ماليات دريافت شود. هم بايد آگاهي بخشي داده شود و هم سيستم به طوري باشد كه ماليات به صورت خودكار داده شود. هم بايد آگاهي بخشي داده شود و هم سيستم به طوري باشد كه ماليات به صورت خودكار داده شود.
وي با بيان اين كه روابط نادرست برخي افراد معدود هم كارها را خراب مي‌كند، خاطر نشان كرد: نظام گمركي هم از نظر حجم فعاليت چند برابر شده، اما از لحاظ نيرو كوچك شده است و علي‌رغم زحمات فراوان مأموران گمرك، كار گمركي به درستي انجام نمي‌شود. بنابراين تا ساختار و كار درست نباشد، گمرك همواره با مشكل مواجه خواهد بود. بايد ساختار درست شود و مأموران گمرك كه به سختي كار مي‌كنند، درست تأمين شوند. بايد گمرك‌ها با هم لينك شوند تا كارآيي بالا رود كه البته اين نياز به اصلاح قانون هم دارد چون گاهي كارهاي موازي انجام مي‌شود.
احمدي نژاد ادامه داد: يكي ديگر از عوامل ريشه‌اي نظام بانكي است كه من از آن گله‌ زيادي كردم كه بعضي‌ها آن را به سمت كاركنان بانكها بردند، در حالي كه ما زحمات كاركنان بانك را مي‌دانيم و منظورمان آنها نيستند.
محمود احمدي‌نژاد گفت:براي قانون عمليات بانكي قانون لازم تعريف نشده است. سيستم بانكي مثل بدن انسان بايد خون لازم و به موقع و به اندازه دريافت كند و اگر درست خون‌رساني انجام نشود، كل بدن مختلف مي‌شود. سيستم بانكي ما اكنون قادر به ارزشيابي فعالان اقتصادي نيست؛ چون كارهاي متفاوت و مختلف دارد و مشخص نمي‌شود كه تسهيلات بانكي در چه زمينه‌اي مصرف شده است، بنابراين هر فرد بايد در سيستم اقتصاي، كد اعتباري داشته باشد تا مشخص باشد چقدر بايد از تسهيلات استفاده كند و خيلي‌ها هم حتي پولي كه گرفتند را پس نمي‌دهند.
احمدي نژاد گفت: اكنون دادن يك تسهيلات 50 ميليوني با دادن تسهيلات 50 ميلياردي هيچ فرقي ندارد و ضمن اينكه اين پرداخت‌ها انحصاري است. دولت در حال طراحي است تا به اين ساختار نظم بدهد تا وزرا و مسئولان اقتصادي و بانكي درست بتوانند مديريت كنند. بايد عقود اسلامي دقيق انجام شود و اين كار با خلوت شدن كار بانك‌ها مقدور خواهد بود.
وي افزود: منابع كم نيست پس بايد اين منابع در رشد اقتصاد خود را نشان دهد، اما اينطور نيست. بسياري از دريافت‌كنندگان منابع بانك‌ها، پول را در خريد ملك به كار گرفتند تا سود كنند. يكي 800 ميليون چك تسهيلات را گرفته براي كارخانه اما از همانجا با آن در تهران ملك خريده است. بعضي‌ها ناجوانمردي مي‌كنند و جهت صحبت‌ها را به سمت ديگر مي‌برند.
رييس شوراي عالي اقتصاد تصريح كرد: تجربه 48 سال اقتصاد ما نشان مي‌دهد كه تغيير ارزش پول، بر كالا اثر مستقيم دارد. آيا ارز وارد شود يا خارج شود؟ ارزش پول ملي اين را تعيين مي‌كند.
احمدي‌نژاد با بيان اين كه در قانون برنامه 2 مورد متناقض وجود دارد، تصريح كرد: قيمت ارز بايد در اقتصاد مديريت شود و اين نياز به باز توليد دارد، اگر رابطه درست تنظيم نشود، علامت‌هاي غلط مي‌دهد.
وي مشكل بعدي نظام را چگونگي توزيع كالا و خدمات دانست و گفت: اصناف ما بد نيستند، چه مسائلي علي‌رغم همه فشارها و مشكلات پيش آمد و اصناف چگونه مديريت كردند، اما بايد اين نظام اصلاح شود و شبكه‌هاي توزيع متعدد و گسترده باشد تا قيمت يك جنس در فاصله 2 خيابان متفاوت نباشد. بايد نظارت و نظام توزيع به‌گونه‌اي باشد كه قيمت‌ها متفاوت نباشد. ساختار دولت هم بالاخره بايد اصلاح شود. حجم دولت و بودجه‌هاي مصرفي را كم و كنترل كرديم، اما هنوز بايد ساختار دولت را اصلاح كنيم. نمي‌شود كه هر روز مسئوليت‌ها را بيشتر كنيم و باز بخواهيم دولت كوچك شود. يك سال كار تخصصي براي اين امور انجام شده و بعضي‌ها نهايي شده است. اصلاح ساختار يارانه‌ها را اميدواريم از نيمه دوم سال شروع ‌كنيم.
احمدي نژاد با اشاره به اين كه براي كل يارانه‌ها برنامه‌ريزي كرده‌ايم، اظهار داشت: طي اين برنامه قبل از شروع كار به نام هر فرد حساب باز مي‌شود و به هر خانواده سهمش را مي‌دهيم. يارانه 3 ماه را به حساب مي‌ريزيم و البته براي برداشت مسدود است تا وقتي كه يارانه‌ها حذف شود، بعد حساب را باز مي‌كنيم كه البته جزئيات با تلفن، سايت و شبكه‌هاي اطلاع‌رساني به مردم اعلام مي‌شود. اين يك كار ملي است و بايد مريضي‌هاي اين بيمار درمان شود.
وي ادامه داد: اين مشكلات را هم با هم حل كنيم؛ چرا كه جداگانه حل نمي‌شود. البته ممكن است بعضي از اين‌ها از جمله ماليات و اصلاح ساختار 3 سال طول بكشد و در برخي نظام‌هاي ديگر شايد تا 5 سال. بر هر كدام از اين نظام‌ها، زمان شروع عمليات گذاشتيم، البته اين كار را در معرض ديد صاحبنظران مي‌گذاريم و حتي درخواست مكتوب مي‌كنيم كه نظرشان را بدهند.
رئيس جمهور بيان داشت: اگر ساختارهاي بيان شده درست كار نكند، اصل 44 و چشم‌انداز امكان تحقق نمي‌يابد. اصلاح ساختار به اين معني است كه عيب اتومبيل را برطرف كنيم تا در مسير هدف درست حركت كند.
محمود احمدي‌نژاد در ادامه گفت‌وگوي زنده تلويزيوني خود با بيان اين كه تا قبل از اين دولت، توليد مسكن هميشه كمتر از درخواست آن بود، اما سوداگري‌ها زياد و مشكلات اين بخش بيشتر شد، بيان داشت: ما اشكالات را شناسايي كرديم و مصوب شد صنف سازندگان مسكن ايجاد شود تا معلوم شود چه كساني مسكن مي‌سازند. ضمن اينكه كساني كه كارشان خريد و فروش مسكن است، بايد سامان پيدا كنند.
احمدي‌نژاد افزود: بعضي‌ها گفتند اين كار را بعداً انجام بدهيد يا اينكه ممكن است يك عده‌اي ناراحت شوند، اما دولت محكم به پشتوانه ملت محكم ايستاده است و تا جايي كه مي‌شود، پيش‌بيني لازم را انجام مي‌دهيم. ملت‌ ما نشان داده ظرفيت كارهاي بزرگ را دارد و اين را در مسئله بنزين ديديم كه مردم چگونه همراهي كردند و حالا مي‌توانيم تمام جزئيات مصرف بنزين را كنترل كنيم. در ساير بخش‌ها هم بايد همين‌طور نظارت دقيق باشد تا يارانه بسيار بيشتري به مستضعفين بدهيم.
وي خاطرنشان كرد: ممكن است بعضي‌ها بخواهند تلاطم درست كنند. ديديم در چند هفته اخير، چيزي كه در انبارها فراوان داشتيم عده‌اي از خارج خط گرفتند و خواستند بحران درست كنند، اما مردم خيلي خوب عمل كردند.
رئيس شوراي عالي اقتصاد در ادامه سخنان خود، براي اجراي طرح بزرگ تحول اقتصادي از همه صاحبنظران خواست در مورد اين طرح نظر دهند و افزود: اين طرح هيچ نقطه پنهاني ندارد؛ چرا كه متعلق به ملت است. مسئولان ساير قوا نيز كمك كنند كه البته در اين زمينه با آقاي شاهرودي، لاريجاني و نمايندگان جلسات داشتيم و استقبال خوبي شده است. اين كار جزو آرزوهاي اقتصاددانان ما بوده است و اين دولت مصمم به وارد شدن به اين عرصه است و مي‌ارزد كه حتي ما در دولت آسيب ببينيم، اما اين درد درمان شود.
احمدي‌نژاد خاطر نشان كرد:‌ از نمايندگان، مديران دولت و مديران گمرك، نفت و رفاه مي‌خواهم خودشان را آماده و دولت را همراهي كنند. در اولين فرصت جلسه‌اي با رسانه‌ها هم در اين زمينه خواهيم داشت. اين طرح مال همه است و خواهش مي‌كنم بعضي‌ها آن را وارد منازعات نكنند، از همه خواهش مي‌كنم كمك كنند كه اين درد مزمن دوا شود.
وي اظهار داشت: دولت آمادگي كار شبانه‌روزي و علمي دارد و پشتوانه اطلاعاتي و علمي مستحكمي داريم و مي‌خواهيم با عزم قاطع اين طرح را پيش ببريم.
رئيس جمهور در ادامه تصريح كرد: بعضي‌ها مي‌گويند دولت با اين‌‌همه پول نفت چكار مي‌كند و مي‌گويند اين‌قدر ميليارد پول نفت كم شد. البته با ساز و كارهايي مي‌توان اثر مستقيم بالا رفتن قيمت نفت را ديد، اما واقعيت اين است كه دولت فقط همان مقداري مي‌تواند از پول نفت بردارد كه در قانون بودجه تصويب شود كه به طور مثال سال گذشته مقداري درخواست كرديم كه مجوز ندادند.
احمدي‌نژاد بيان داشت: اگر افزايش قيمت نفت طبيعي باشد و قيمت ساير كالاها با قيمت نفت بالا نرود، آنگاه مي‌توان راهكارهايي انديشيد تا قيمت‌ها مصنوعي بالا نرود.
وي افزود: دولت‌هاي آمريكا كسر بودجه خودشان را با اقتصاد جهان جبران و تورم خود را به ديگران تزريق كردند، اما دلار در حال زمين‌خوردن است و اين اثر خود را بر روي قيمت نفت نشان مي‌دهد. افزايش قيمت نفت در اين شرايط سودي براي ما ندارد، چون هم‌تراز با آن قيمت‌هاي جهاني كالاها هم بالا مي‌رود. علاوه بر اين‌ها يك بازي هم وجود دارد، الان اضافه بر مصرف نفت در حال توليد است و حتي با افزايش توليد، باز هم قيمت بالا مي‌رود و اين براي اقتصاد كشورها مضر است. اكنون نيز مي‌توان گفت موقعي مي‌شد ديوار كشيد و گفت اثري از دنيا نمي‌پذيريم، اما اكنون مبادلات گوناگون و خريد و فروش وجود دارد و همه چيز تحت تأثير قرار مي‌گيرد.


استفاده از اين خبر فقط با ذكر نام شمال نيوز مجاز مي باشد .
ایمیل مستقیم :‌ info@shomalnews.com
شماره پیامک : 5000592323
 
working();
نظرات خوانندگان :

نا شناس 3 تير 1387
حترام به اصحاب رسانه یعنی همین . تا بحال برای گزارش رئیس حمهور از خبرنگاران همان طیف استفاده می شد ، در ابتکار جدید آنها هم حذف شدند و مشاور رئیس جمهور مجری برنامه شد . تحول بزرگ اقتصادی یعنی این.

ارسال نظر :
پاسخ به :





نام : پست الکترونیک :
حاصل عبارت روبرو را وارد نمایید :
 
working();

« صفحه اصلي | درباره ما | آرشيو | جستجو | پيوند ها | تماس با ما »
هرگونه نقل و نشر مطالب با ذكر نام شمال نيوز آزاد مي باشد

سامانه آموزش آنلاین ویندی
Page created in 0.119 seconds.